2021 metais „INTER RAO Lietuva“ gavo mažiau pajamų ir uždirbo mažiau

2021 metų audituotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi AB „INTER RAO Lietuva“ praneša pernai Lietuvoje pardavusi trečdaliu mažiau elektros energijos ir uždirbusi 7,4 mln. eurų grynojo pelno – beveik trečdaliu mažiau nei prieš metus.

„Po sudėtingų 2020 metų atėję 2021-ieji buvo pilni naujų iššūkių visiems elektros energijos rinkos dalyviams. Antrąjį pusmetį kalis kartus išaugusios elektros energijos kainos rinkose reikalavo peržiūrėti daugelį veiklos procesų ir ieškoti naujų sprendimų. Nuolat kintančios veiklos sąlygos lėmė ir mažesnį Lietuvos rinkoje parduotos elektros energijos kiekį, ir mažesnes pajamas iš pardavimų. Tačiau įmonė sėkmingai suvaldė kilusias rizikas ir užtikrino visų sutartinių įsipareigojimų vykdymą savo klientams, prisiimdama netikėtą elektros energijos kainų šuolį. Grynasis pelnas, lyginant su ankstesniais metais, sumažėjo iki 7,4 mln. eurų“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Parduodamą elektros energiją bendrovė importavo tik iš Rusijos Federacijos, pirko elektros energijos biržoje „Nord Pool“ ir iš vietos gamintojų, gamino antrinei įmonei priklausančiame vėjo jėgainių parke. „Vydmantai wind park“, UAB valdomas vėjo elektrinių parkas dėl mažesnio vidutinio vėjo greičio regione pagamino 23,2 proc. mažiau elektros energijos nei 2020 metais – 57 GWh.

2021 metais įmonė Lietuvoje pardavė 1959 GWh elektros energijos (2020-aisiais – 3231 GWh). AB „INTER RAO Lietuva“ pardavimų pajamos siekė 120,4 mln. eurų (133,5 mln. eurų 2020 metais). Per metus bendrovė uždirbo 7,4 mln. eurų grynojo pelno, o 2020-aisiais pelnas siekė 10,8 mln. eurų.

Įmonės EBITDA rodiklis pernai mažėjo iki 8,4 mln. eurų, lyginant su 13,1 mln. eurų prieš metus. 2021-aisiais bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė kiek mažiau nei 8 milijonus eurų, įmonė per metus sumokėjo beveik 0,5 mln. eurų pelno mokesčio ir 1,2 mln. eurų mokesčių už naudojimąsi perdavimo tinklų paslaugomis (angl. input fee).

2021 metų audituotus konsoliduotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbė ir visa „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“.

Grupė pranešė 2021 metais visose veiklos šalyse pardavusi 7650 GWh elektros energijos (2020 metais  – 5781 GWh) ir gavusi 334,3 mln. eurų pajamų (163,4 mln. eurų prieš metus).

Grupės EBITDA rodiklis pernai buvo 36,9 mln. eurų (19,5 mln. eurų prieš metus), o grynasis pelnas siekė 14,3 mln. eurų (2020 metais – 12,2 mln. eurų).

Per 2021 metus bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo beveik 12,6 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų ir buvo šešta tarp didžiausių energetikos sektoriaus bendrovių.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!