2020 metais „INTER RAO Lietuva“ pajamos ir pelnas mažėjo

2020 metų audituotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi AB „INTER RAO Lietuva“ praneša pernai Lietuvoje pardavusi dvigubai mažiau elektros energijos ir uždirbusi 10,8 mln. eurų grynojo pelno.

„Elektros energijos biržos „Nord Pool“ Lietuvos zona 2020 metais patyrė gana drastišką vidutinės elektros energijos kainos krytį: lyginant su ankstesniais metais kaina buvo daugiau nei 26 proc. mažesnė ir siekė 34,02 euro už MWh. Tai lėmė ir mažesnį parduotos elektros energijos kiekį, ir mažesnes pardavimų pajamas. Tačiau įmonė lanksčiai reagavo į besikeičiančią situaciją ir sėkmingai valdydama rizikas užtikrino visų sutartinių įsipareigojimų vykdymą savo klientams. Grynasis pelnas siekė 10,8 mln. eurų“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Parduodamą elektros energiją bendrovė importavo tik iš Rusijos Federacijos, pirko elektros energijos biržoje „Nord Pool“ ir iš vietos gamintojų, gamino antrinei įmonei priklausančiame vėjo jėgainių parke. „Vydmantai wind park“, UAB valdomas vėjo elektrinių parkas dėl didesnio vidutinio vėjo greičio regione pagamino 15,6 proc. daugiau elektros energijos nei 2019 metais – 74 GWh.

„Įmonės pagamintos parduotos elektros energijos kiekio augimą lėmė ir palankios meteorologinės sąlygos – didesnis nei ankstesniais metais vidutinis vėjo greitis regione, kuris sudarė galimybes vėjo elektrinių parke pagaminti gerokai daugiau elektros energijos nei prieš metus“, – sako G. Balčiūnas.

2020 metais įmonė Lietuvoje pardavė 3231 GWh elektros energijos (2019-aisiais – 6428 GWh). AB „INTER RAO Lietuva“ pardavimų pajamos siekė 133,5 mln. eurų (288,2 mln. eurų 2019 metais). Per metus bendrovė uždirbo 10,8 mln. eurų grynojo pelno, o 2019-aisiais pelnas siekė 14,1 mln. eurų.

Įmonės EBITDA rodiklis pernai kiek mažėjo ir siekė 13,1 mln. eurų, lyginant su 15,8 mln. eurų prieš metus. 2020-aisiais bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 12,8 milijono eurų, įmonė per metus sumokėjo beveik 2 mln. eurų pelno mokesčio ir 2,3 mln. eurų mokesčių už naudojimąsi perdavimo tinklų paslaugomis (angl. input fee).

2020 metų audituotus konsoliduotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbė ir visa „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“.

Grupė pranešė 2020 metais visose veiklos šalyse pardavusi 5781 GWh elektros energijos (2019 metais  – 8539 GWh) ir gavusi 163,4 mln. eurų pajamų (317,0 mln. eurų prieš metus).

Grupės EBITDA rodiklis pernai buvo 19,5 mln. eurų (22,4 mln. eurų prieš metus), o grynasis pelnas siekė 12,2 mln. eurų (2019 metais – 17,6 mln. eurų).

Per 2020 metus bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo beveik 13,4 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų, buvo ketvirta tarp didžiausių veikiančių energetikos sektoriaus bendrovių. Dar daugiau kaip 2 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų į šalies biudžetą sumokėjo ir antrinė grupės įmonė „Vydmantai wind park“.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!