„INTER RAO Lietuva“ Grupė pardavė daugiau, tačiau pelningumas mažėjo

2018 metų I-III ketvirčių neaudituotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi „INTER RAO Lietuva“ Grupė praneša per šį laikotarpį Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje pardavusi 23 procentais daugiau elektros energijos ir uždirbusi beveik 8 mln. eurų grynojo pelno.

Nors įmonių grupė uždirbo daugiau grynojo pelno nei per atitinkamą ataskaitinį laikotarpį prieš metus (6,2 mln. eurų), jos pelningumas per ataskaitinį laikotarpį mažėjo nuo 4,7 iki 4,1 proc.

„Grupės rezultatus lėmė sėkmingas rizikų valdymas ir gebėjimas deramai prisiderinti prie kintančių rinkos sąlygų bei 2018 metais ženkliai padidėjusių elektros energijos kainų NordPool biržoje. Pajamos ir pelnas augo dėl didesnių pardavimų apimčių, tačiau dėl išaugusių elektros energijos kainų grupės pelningumas traukėsi“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Grupės pajamos per devynis pirmus 2018 metų mėnesius siekė 195,8 mln. eurų (133,3  mln. eurų prieš metus), EBITDA rodiklis buvo 12,7 mln. eurų (9,6 mln. eurų prieš metus), veiklos pelnas augo iki 10,8 mln. eurų, lyginant su 7,7 mln. eurų per atitinkamą laikotarpį pernai.

Lietuvoje veikianti AB „INTER RAO Lietuva“ vartotojams parduodamą elektros energiją ne tik importavo, bet ir pirko elektros energijos biržoje bei gamino antrinei įmonei priklausančiame vėjo elektrinių parke. Tačiau pajamos iš vėjo parke pagamintos elektros energijos dėl nepalankių meteorologinių sąlygų 2018-aisiais metais mažėjo apie 15 proc.

Per 2018 metų sausį – rugsėjį bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 13 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų, o grupės valdoma „Vydmantai wind park“ į VMI sąskaitą sumokėjo dar 609 tūkst. eurų mokesčių. AB „INTER RAO Lietuva“ buvo ketvirta tarp daugiausiai mokesčių sumokančių energetikos sektoriaus bendrovių.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!