„INTER RAO Lietuva“ šiemet toliau stiprino patikimo nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pozicijas

2017 metų pirmojo pusmečio neaudituotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad nepriklausomas elektros energijos tiekėjas per šešis pirmus metų mėnesius Lietuvoje pardavė beveik 17 procentų daugiau elektros energijos ir uždirbo 4,16 mln. eurų grynojo pelno – 2,2 mln. eurų mažiau nei prieš metus.

„Per 2017-ųjų metų pirmąjį pusmetį bendrovė Lietuvoje pardavė daugiau elektros energijos ir gavo kiek daugiau pajamų nei per atitinkamą laikotarpį prieš metus. Augimą labiausiai lėmė išaugusios pardavimų biržoje apimtys, vis daugiau įmonę – kaip patikimą elektros energijos tiekėją – pasirinkusių klientų skaičius ir dėl palankesnių oro sąlygų padidėjusi elektros energijos gamyba vėjo elektrinių parke. Bendrovės pelną koregavo dėl nestabilaus elektros jungties su Švedija veikimo rinkoje netikėtai ir neprognozuojamai išaugančios kainos bei mažėjančios maržos“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Parduodamą elektros energiją bendrovė ne tik importavo, bet ir pirko elektros biržoje „Nord Pool“ bei iš vietos gamintojų, gamino antrinei įmonei priklausančiame vėjo jėgainių parke. Per 2017 metų pirmus šešis mėnesius įmonė Lietuvoje pardavė 1811 GWh elektros energijos (per atitinkamą ankstesnių metų laikotarpį – 1548 GWh), o įsigijimai biržoje ir iš vietos gamintojų per metus augo beveik 50 procentų: nuo 143 GWh iki 214 GWh.  AB „INTER RAO Lietuva“ pardavimų pajamos siekė 68,7 mln. eurų (63,4 mln. eurų 2016 metų 1 pusmetį), bendrovė uždirbo 4,16 mln. eurų grynojo pelno (prieš metus pelnas siekė 6,38 mln. eurų).

„Šių metų pirmąjį pusmetį rinkoje formavosi žemesnės nei ankstesniais metais vidutinės elektros energijos kainos, o įsigijimų kainos išliko ankstesnių metų lygyje. Tai lėmė bendrą pelningumo sumažėjimą, tačiau lanksčiai reaguodama į kintančias sąlygas rinkoje bendrovė uždirbo kiek daugiau nei 4 milijonus eurų grynojo pelno“, – sako G. Balčiūnas.

Įmonės EBITDA rodiklis buvo 4,9 mln. eurų, lyginant su 7,4 mln. eurų prieš metus, o bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 4,8 milijono eurų. Įmonė per ataskaitinį laikotarpį sumokėjo 677 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Per pirmuosius šešis metų mėnesius bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo beveik 11 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų. AB „INTER RAO Lietuva“ buvo penkta tarp daugiausiai mokesčių sumokančių energetikos sektoriaus bendrovių (pirmosios keturios vietos atiteko valstybės kontroliuojamoms bendrovėms) ir užėmė 42 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše.

2017 metų 1 pusmečio neaudituotus konsoliduotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbė ir visa „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“.

Grupė pranešė per pirmus 2017 metų mėnesius visose veiklos šalyse pardavusi 2367 GWh elektros energijos (per atitinkamą 2016 metų laikotarpį – 2131 GWh) ir gavusi 87,5 mln. eurų pajamų (82,8  mln. eurų prieš metus).

Grupės EBITDA rodiklis buvo 7,2 mln. eurų (8,5 mln. eurų prieš metus), o grynasis pelnas siekė 4,8 mln. eurų lyginant su 5,9 mln. eurų per atitinkamą laikotarpį pernai.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!