„INTER RAO Lietuva“ 2016 metų pradžia buvo pelninga

2016 metų I ketvirčio veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad per tris pirmuosius metų mėnesius įmonė gavo 37,1 mln. eurų pajamų ir uždirbo 3,3 mln. eurų grynojo pelno.

Lyginant su bendrovei sėkmingų 2015 metų I ketvirčio rezultatais, įmonės pajamos ir pelnas kiek sumažėjo, tačiau pelningumas išliko ankstesnių už 2015-uosius metų lygyje. 2015-ųjų sausį – kovą bendrovė buvo gavusi 41,6 mln. eurų pajamų ir uždirbusi 4,1 mln. eurų grynojo pelno, o per tą patį laikotarpį 2014-aisiais – atitinkamai 46,9 mln. eurų ir 3,9 mln. eurų.

„2016-ieji metai elektros rinkoje prasidėjo esant naujoms sąlygoms, pradedant veikti jungtims su Švedija ir Lenkija. Konkurencija rinkoje sustiprėjo, o nestabilus vasario mėnesį paleistos jungties su Švedija veikimas, neplanuoti gedimai bei remontai, jų lemti neprognozuojami kainų svyravimai taip pat veikė įmonės rezultatus ir grynojo pelno rodiklius. Tačiau lanksčiai reaguodama į besikeičiančią situaciją ir sąlygas, bendrovė dirbo pelningai ir, po sėkmingų 2015 metų, išsaugojo ankstesnių metų pozicijas. Uždarbis vienai akcijai siekė 0,19 eurocentų“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Įmonės Lietuvoje parduotos elektros energijos kiekis sumažėjo neženkliai: per pirmuosius tris metų mėnesius parduota 898 GWh elektros energijos, o per tą patį 2015 metų laikotarpį prekybos apimtys siekė 926 GWh. Bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 3,9 mln. eurų, įmonė sumokėjo 0,6 mln. eurų pelno mokesčio.

Per 2016 metų sausį – kovą įmonė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 5,6 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų bei buvo trečia tarp didžiausių energetikos sektoriaus bendrovių ir užėmė 31 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše.

2016 metų I ketvirčio konsoliduotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbė ir visa „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso ir antrinės bendrovės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“.

Grupė pranešė per ataskaitinį laikotarpį visose veiklos šalyse pardavusi kiek daugiau elektros energijos, nei ankstesniais metais: 1193 GWh elektros energijos lyginant su 1171 GWh 2014-ųjų I ketvirtį ir gavusi 46,1 mln. eurų pajamų (48,8 mln. eurų prieš metus).

Elektros energijos pardavimai labiausiai didėjo Estijoje, kur dėl naujai sudarytų sutarčių prekybos apimtys išaugo du kartus, nuo 74 GWh 2015 metų sausį – kovą, iki 147 GWh šiais metais. Pardavimų apimtys augo ir Lenkijoje, kur įmonės parduotos elektros kiekis pasiekė 78 GWh (60 GWh 2015 metų I ketvirtį). Elektros energijos jungtis tarp Lietuvos ir Lenkijos šiems rezultatams įtakos neturėjo, nes visą Lenkijoje parduodamą elektros energijos kiekį bendrovė „IRL Polska“ įsigyja Lenkijos vietos rinkoje.

Grupės EBITDA rodiklis 2016 metų sausį kovą buvo 5,3 mln. eurų (6,9 mln. eurų prieš metus), o grynasis pelnas siekė 3,8 mln. eurų.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!