Efektyvus reagavimas į pokyčius rinkoje ir tiekimo šaltinių diversifikavimas gerino „INTER RAO Lietuva“ rezultatus

2015 metų pirmųjų trijų mėnesių veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad efektyvus reagavimas į pokyčius rinkoje ir elektros energijos tiekimo šaltinių diversifikavimas lėmė geresnius nei pernai įmonės veiklos rezultatus.

„Įmonė itin efektyviai reikiamu laiku reagavo į pokyčius rinkoje ir jau nuo pernai įgyvendino struktūrinius prekybos elektros energija pasikeitimus. Šie pasikeitimai – parduodamos elektros energijos įsigijimas iš skirtingų šaltinių ir efektyvus tarptautinių jungčių išnaudojimas – lėmė geresnius veiklos rezultatus nei pernai per pirmuosius tris metų mėnesius“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Per 2015 metų sausį – kovą AB „INTER RAO Lietuva“ uždirbo 4,1 milijono eurų grynojo pelno, lyginant su 3 milijonais eurų, uždirbtų per tą patį laikotarpį 2014-ais metais.

Per 2015 metų pirmuosius tris mėnesius bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 4,8 milijono eurų, o ankstesniais metais įmonė buvo uždirbusi 3,5 milijono eurų iki mokesčių.

2015 metų I ketvirtį bendrovė pakilo į trečią vietą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų tarp energetikos bendrovių sąraše ir buvo 20-ta tarp visų didžiausių Lietuvos mokesčių mokėtojų. AB „INTER RAO Lietuva“ į VMI sąskaitą sumokėjo beveik 8 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų. Dar beveik 0,5 milijono eurų mokesčių į VMI sąskaitą sumokėjo ir antrinė bendrovės įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti vėjo jėgainių parką Vakarų Lietuvoje.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!