„INTER RAO Lietuva“ viešas akcijų platinimas – penktas didžiausias Varšuvos biržoje 2012-aisiais

Pirmaujantis Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“ praneša, kad „INTER RAO Lietuva“ pirminis viešas akcijų platinimas buvo penktas didžiausias pagal išplatintų akcijų vertę 2012 m. Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Instituciniai ir mažmeniniai investuotojai įsigijo kompanijos akcijų už 23,4 mln. eurų (96,7 mln. Lenkijos zlotų; 80,8 mln. litų). Bendra Varšuvos biržos naujokų viešai išplatintų akcijų vertė praėjusiais metais siekė 3,4 mlrd. Lenkijos zlotų (2,8 mlrd. litų).

Lenkijos pirminių viešų akcijų siūlymų rinka yra viena aktyviausių Europoje – praėjusiais metais Varšuvos vertybinių popierių birža, įskaitant alternatyviąją „NewConnect“ rinką, pripažinta pirmąją pagal surengtų siūlymų apimtis (105 naujai kotiruotos įmonės) ir penktąja pagal siūlymų vertę1.

Prekyba „Inter RAO Lietuva“ akcijomis Varšuvos vertybinių popierių biržoje pradėta praėjusių metų gruodžio 18 d. Tai pirmoji Baltijos šalių energetikos sektoriaus įmonė ir trečioji Lietuvos kompanija, kurios akcijomis prekiaujama Varšuvos biržoje.

„Viešo akcijų platinimo metu investuotojai įsigijo akcijas už 5,85 euro (24,17 Lenkijos zloto), šiuo metu, praėjus dviem prekybos mėnesiams, akcijų kaina svyruoja ties vidutiniškai 26,80 Lenkijos zloto riba. Tai reiškia, kad akcijų kaina pakilo daugiau nei 10%. Esu įsitikinęs, kad mums sėkmingai įgyvendinant užsibrėžtą veiklos strategiją, galėsime ir toliau didinti vertę mūsų akcininkams“, – sakė Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

„INTER RAO Lietuva“ yra vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje, bendrovė tiekia elektros energiją didžiausiems vartotojams šalyje, tarp kurių – naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“. „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė taip pat prekiauja elektros energija Skandinavijos elektros biržoje „Nord Pool Spot“, kuri yra viena didžiausių elektros biržų Europoje.

 

Daugiau informacijos:

Jacek Jan Komar
INTER RAO Lietuva
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 5 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
El. paštas: j.komar@iterrao.lt
www.interrao.lt

 

1 PWC IPO Watch Europe

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!