INTER RAO Lietuva“ – tarp didžiausių mokesčių mokėtojų

Pirmaujantis elektros rinkos dalyvis Baltijos šalyse ir vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje AB „INTER RAO Lietuva“ praėjusiais metais sumokėjo 118 mln. litų mokesčių, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija. „INTER RAO Lietuva“ pripažinta septyniolikta didžiausia mokesčių mokėtoja Lietuvoje ir trečia tarp energetikos sektoriaus bendrovių.   

Tarp didžiausių energetikos sektoriaus mokesčių mokėtojų pateko ir grupės įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti 30 MW vėjo elektrinių parką Vakarų Lietuvoje – bendrovė per praėjusius metus sumokėjo 4,57 mln. litų mokesčių ir užėmė penkioliktą vietą tarp daugiausia mokesčių mokančių energetikos bendrovių.

„Per veiklos dešimtmetį užsitikrinome tvirtas pozicijas besikeičiančioje Lietuvos elektros rinkoje, išplėtėme paslaugas į kitas Baltijos valstybes, taip pat investavome į žaliąją energetiką ir numatome šią sritį plėsti – esame stabiliai veikianti įmonių grupė ir sumokami mokesčiai tai atspindi“, – sako Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Į didžiausių mokesčių mokėtojų dvidešimtuką „INTER RAO Lietuva“ patenka pastaruosius keletą metų.

„INTER RAO Lietuva” tiekia elektros energiją didžiausiems vartotojams Lietuvoje, tarp kurių – naftos perdirbimo bendrovė AB „ORLEN Lietuva“, bei toms šalies įmonėms, kurios pasirinko bendrovę savo nepriklausomu elektros energijos tiekėju. „INTER RAO Lietuva” taip pat prekiauja Šiaurės šalių elektros biržoje „Nord Pool Spot“, kuri yra viena didžiausių Europoje.

 

Kontaktai:

Jacek Jan Komar

„INTER RAO Lietuva“
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 5 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
El. paštas j.komar@iterrao.lt
www.interrao.lt

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!