„INTER RAO Lietuva“ šiemet gaus 1,5 mln. litų dividendų

Pirmaujantis elektros rinkos dalyvis Baltijos šalyse ir vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje AB „INTER RAO Lietuva“ šiemet gaus 1,5 mln. litų dividendų iš antrinių ir susijusių bendrovių, kurios paskirstė 2012 m. pelną.

Dividendus „INTER RAO Lietuva“ šiemet mokės UAB „IRL Wind“, kurios antrinė bendrovė UAB „Vydmantai wind park“ valdo Vydmantų vėjo elektrinių parką. „IRL Wind“ dividendams paskyrė 500 tūkst. litų iš praėjusiais metais uždirbto 6,2 mln. litų pelno.

Antrinė grupės įmonė Latvijoje SIA „INTER RAO Latvia“, užsiimanti elektros energijos didemenine prekyba ir tiekianti elektrą mažmeniniams verslo klientams, motininei bendrovei šiemet išmokės 43 tūkst. latų (apie 211 tūkst. litų) dividendų.

Dar 750 tūkst. litų dividendų „INTER RAO Lietuva“ gaus iš nekilnojamojo turto veikla užsiimančios UAB „Alproka“. „INTER RAO Lietuva“ valdo 49,99% bendrovės akcijų paketą, iš viso įmonė dividendams šiemet paskyrė 1,5 mln. litų.

„INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė veikia stabiliai ir turime gerų perspektyvų tolesnei plėtrai – praėjusiais metaisįsteigėme antrinę įmonę Lenkijoje, subūrėme komandą Estijoje ir pradedame aktyvią veiklą šioje šalyje, toliau stipriname pozicijas Latvijoje bei sieksime didinti investicijas į atsinaujinančios energetikos sektorių. Tikime, kad visos šios veiklos suteikia pagrindą subalansuotai ir ilgalaikei įmonių grupės sėkmei“, –sako Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

„INTER RAO Lietuva“ akcijomis Varšuvos vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo praėjusių metų gruodžio 18 d. „INTER RAO Lietuva“ yra pirmoji energetikos bendrovė Baltijos šalyse ir trečioji Lietuvos įmonė, kurios akcijos kotiruojamos didžiausioje Centrinės ir Rytų Europos biržoje.

„INTER RAO Lietuva” tiekia elektros energiją didžiausiems vartotojams Lietuvoje, tarp kurių – naftos perdirbimo bendrovė AB „ORLEN Lietuva“, bei toms šalies įmonėms, kurios pasirinko bendrovę savo nepriklausomu elektros energijos tiekėju. Grupės įmonės prekiauja Šiaurės šalių elektros biržoje „Nord Pool Spot“, kuri yra viena didžiausių Europoje.

Daugiau informacijos:

Jacek Jan Komar
„INTER RAO Lietuva“
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 5 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
El. paštas j.komar@iterrao.lt
www.interrao.lt

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!