„INTER RAO Lietuva“ per pusmetį uždirbo 14,1 mln. litų grynojo pelno

AB „INTER RAO Lietuva“ skelbia 2013 m. pirmojo pusmečio veiklos rezultatus ir informuoja, kad Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje veikiančios įmonių grupės bendrasis pelnas per šį laikotarpį pasiekė 29,5 mln. litų, veiklos pelnas – 18,7 mln. litų ir grynasis pelnas – 14,1 mln. litų.

„Mūsų įmonių grupės pirmojo pusmečio finansinius rezultatus vertiname gerai: įmonės dirbo pelningai net ir esant ganėtinai nepalankioms aplinkybėms dėl buvusių gamtinių sąlygų, žemesnių elektros energijos kainų „Nordpool“ rinkoje ir tarpsisteminių perdavimo linijų pralaidumo ribojimų. Šios ir kitos objektyvios priežastys lėmė, kad mūsų prekybos elektros energija ir pardavimo pajamos, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, kiek sumažėjo. Tačiau lygindami pirmojo ir antrojo šių metų ketvirčio duomenis jau galime matyti, kad situacija stabilizavosi ir ženklių pasikeitimų nėra“, – sako Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

G. Balčiūnas taip pat pastebi, kad per šį laikotarpį Baltijos šalyse daugėjo „Inter Rao Lietuva“ grupės įmones, kaip nepriklausomus elektros energijos tiekėjus, pasirenkančių klientų.

„Džiaugiamės, kad per pirmąjį 2013 metų pusmetį daugėjo įmonių ir įstaigų, kurios elektros energijai tiekti rinkosi būtent mūsų grupės įmones. Pastebime, kad išlaidas elektros energijai siekiančios sumažinti įmonės vertina ir nepriklausomo elektros energijos tiekėjo patikimumą, patirtį ir požiūrį į klientą. Tikimės jų lūkesčius pateisinti ir ateityje“, – sako „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Konsoliduotos „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupės pajamos pirmąjį 2013 m. pusmetį sudarė 375,5 mln. litų. Didžiausią įtaką įmonių grupės veiklai turėjo prekybos apimčių pokyčiai Baltijos šalyse, kuriuos lėmė sąlyginai žemos elektros energijos kainos „Nordpool“ sistemoje ir techniniai tarpsisteminių perdavimo linijų pralaidumo ribojimai. Taip pat ir padidėjusios Estijoje iš skalūnų dujų gaminamos elektros energijos apimtys nulėmė mažesnį importuojamos elektros energijos poreikį regione.

Pajamos iš elektros energijos pardavimo pirmąjį 2013 m. pusmetį sudarė 368,5 mln. litų, o pajamos iš pagamintos elektros energijos pardavimo siekė 7,0 mln. litų. Šiems rezultatams daugiausiai įtakos turėjo gamtinės sąlygos: mažesnis už įprastą vidutinį vėjo greitis, nuo kurio tiesiogiai priklauso elektros energijos gamyba Vydmantų vėjo elektrinių parke. Ilgalaikės vidutinio vėjo greičio prognozės regione leidžia tikėtis geresnių „Vydmantai wind park“ veiklos rezultatų artimiausiu laikotarpiu.

Pardavimo savikaina 2013 m. sausio – birželio mėnesiais sudarė 346 mln. litų. Elektros energijos įsigijimo savikaina per pirmus šešis 2013 m. mėnesius sudarė 343 mln. litų. Elektros energijos įsigijimo savikaina sudaro 99,0% bendros pardavimo savikainos.

Veiklos išlaidos pirmąjį 2013 m. pusmetį sudarė 10,8 mln. litų. Jas didino papildomos lėšos pirminio viešo akcijų siūlymo užbaigimui ir su darbuotojų skaičiaus padidėjimu susijusios išlaidos. „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė 2013 metų pirmąjį pusmetį taip pat skyrė daugiau paramos įvairioms sportinėms, kultūrinėms, mokslinėms ir bendruomeninėms iniciatyvoms.

Daugiau informacijos:
Jacek Jan Komar
„INTER RAO Lietuva“
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 5 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
El. paštas: j.komar@interrao.lt
www.interrao.lt

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!