„INTER RAO Lietuva“: pateikti rinkai trūkstamą elektros energijos kiekį trukdo sistemos operatorių susitarimai

Rinkoje trūkstant elektros energijos ir jos kainoms pasiekus naujas aukštumas, vieno iš didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų AB „INTER RAO Lietuva“ atstovai teigia, kad galėtų užtikrinti trūkstamos elektros energijos tiekimą, tačiau to padaryti neleidžia tinklo operatorių susitarimai.

„Mūsų bendrovė galėtų pateikti rinkai trūkstamą elektros energijos kiekį, tačiau to padaryti AB „INTER RAO Lietuva“ neleidžia tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos sistemos operatorių pasirašyti susitarimai. Būtent šie susitarimai ir nulėmė elektros energijos trūkumą bei aukštas elektros energijos kainas rinkoje. Besiklostanti situacija tikrai nėra naudinga nepriklausomiems elektros energijos tiekėjams“, – sako Vidas Čebatariūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ komercijos direktorius.

Šiais metais tarp „Litgrid“ (Lietuva), „Augstsprieguma tikls“ (Latvija) ir „Elering“ (Estija) pasirašyti susitarimai sudaro prielaidas skirti maksimalius pralaidumus prekybai tarp Baltijos šalių ir importuoti  daugiau elektros iš Estijos ir Skandinavijos, tuo pačiu dirbtinai apribojant elektros energijos importą iš trečiųjų šalių ir taip, galimai, darant įtaką elektros energijos kainų augimui „Nord Pool Spot“ biržos Lietuvos zonoje.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!