„INTER RAO Lietuva“ nominuota „Bulls & Bears 2012“ apdovanojimuose „Metų debiuto“ kategorijoje

Varšuvos biržoje akcijas kotiruojanti „INTER RAO Lietuva“ tapo vienintele užsienio bendrove,  nominuota prestižiniuose Lenkijos finansų rinkų apdovanojimuose „Bulls & Bears“, kategorijoje „Metų debiutas“. Šiuos apdovanojimus nuo 1995 m. teikia Lenkijos finansų dienraštis „Parkiet“, tokiu būdu siekiama įvertinti šalies metų finansų rinkos lyderius.

 „INTER RAO Lietuva“ viešas akcijų siūlymas (IPO), vykęs ketvirtąjį 2012 m. ketvirtį, buvo didžiausias užsienio bendrovės akcijų platinimas Varšuvos vertybinių popierių biržoje praėjusiais metais.

Viešo platinimo metu instituciniai ir mažmeniniai investuotojai įsigijo „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupės akcijų už 23,4 mln. eurų (96,7 mln. Lenkijos zlotų). Varšuvos biržoje įmonės akcijomis pradėta prekiauti praėjusių metų gruodžio 18 d. „INTER RAO Lietuva“ yra pirmoji energetikos bendrovė Baltijos šalyse ir trečioji Lietuvos įmonė, kurios akcijos kotiruojamos Varšuvos biržoje.

„Esame laimingi, kad „INTER RAO Lietuva“ yra tarp tų penkių bendrovių, kurios buvo nominuotos „Metų debiuto“ kategorijoje „Bulls & Bears“ apdovanojimuose. Investuotojai vertina mūsų įmonių grupę – tai matome iš akcijų kainos biržoje, kuri šiuo metu yra 19% aukštesnė nei buvo nustatyta per viešą akcijų platinimą. Tikimės, kad įgyvendindami mūsų strategiją ir generuodami gerus finansinius rezultatus ir toliau stiprinsime mūsų įmonių grupės patrauklumą investuotojų akyse“, – sako Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Praėjusiais metais į Varšuvos vertybinių popierių biržos pagrindinį sąrašą buvo įtraukta 19 naujų įmonių, kurios galėjo pretenduoti į „Bulls & Bears“ apdovanojimą „Metų debiuto“ kategorijoje.

„INTER RAO Lietuva“ yra vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje, bendrovė tiekia elektros energiją didžiausiems vartotojams šalyje, tarp kurių – naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“. „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė taip pat prekiauja elektros energija Skandinavijos elektros biržoje „Nord Pool Spot“, kuri yra viena didžiausių elektros biržų Europoje.

 

Daugiau informacijos:

Jacek Jan Komar
„INTER RAO Lietuva“
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 5 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
E-mail: j.komar@iterrao.lt
Website: www.interrao.lt

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!