„INTER RAO Lietuva“ tapo akcine bendrove

Spalio 22 dieną UAB „INTER RAO Lietuva“ oficialiai tapo AB „INTER RAO Lietuva“. Registrų centre taip pat įregistruotas nuo 1 iki 20 milijonų litų padidintas bendrovės akcinis kapitalas, pakeista valdybos sudėtis ir įsteigta stebėtojų taryba. 

Visi „INTER RAO Lietuva“ įsipareigojai ir susitarimai dėl pasikeitusio juridinio statuso išlieka nepakitę.

„Teisinės formos pakeitimas ir kiti sprendimai yra nuoseklūs žingsniai įgyvendinant bendrovės plėtros strategiją, gerinant valdymo kokybę ir didinant veiklos skaidrumą. Reikšmingas kapitalo didinimas papildomais piniginiais įnašais aiškiai rodo akcininkų pasitikėjimą bendrovės vadovybe ir tikėjimą verslo plėtros perspektyvomis. Tokiu būdu kuriama finansinė ir intelektinė bazė „INTER RAO Lietuva“ plėtrai Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse“, – pažymėjo AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Balčiūnas.

Naują „INTER RAO Lietuva“ valdybą sudaro penki nariai. Valdybos pirmininkės pareigas eina Karina Tsurkan, „INTER RAO UES“ valdybos narė ir Prekybos departamento vadovė. Valdybos nariai: Ilnar‘as Mirsiyapov‘as, „INTER RAO UES“ valdybos narys, Strategijos ir investicijų departamento vadovas, Dmitrij‘us Palunin‘as, „INTER RAO UES“ finansų direktorius, Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius, ir Vidas Čebatariūnas, „INTER RAO Lietuva“ komercijos direktorius.

„INTER RAO Lietuva“ akcininkų sprendimu buvo įsteigta stebėtojų taryba, kurią sudaro septyni nariai: Aleksander‘is Abramkov‘as, „INTER RAO UES“ Vidaus audito, kontrolės ir rizikų valdymo padalinio vadovas, Anton‘as Badenkov‘as, „INTER RAO UES“ valdybos narys ir valdybos pirmininko patarėjas, Jonas Garbaravičius, „Scaent Baltic“ valdybos pirmininkas, Michail‘as Konstantinov‘as, „INTER RAO Energy Asset“ valdybos narys, Aleksander‘is Pakhomov‘as, „INTER RAO UES“ valdybos narys ir Teisės departamento vadovas. Du nepriklausomi „INTER RAO Lietuva“ stebėtojų tarybos nariai bus paskirti artimiausiu metu.

Keičiant „INTER RAO Lietuva“ teisinį statusą juridinio asmens kodas, PVM mokėtojo kodas, buveinės adresas ir kiti rekvizitai lieka nepasikeitę. Atitinkamai tęstinės yra ir visos bendrovės teisės bei pareigos. Visas su klientais sudarytas UAB „INTER RAO Lietuva“ sutartis nuo 2012 metų spalio 23 dienos vykdo AB „INTER RAO Lietuva“.

Apie „INTER RAO Lietuva“

AB „INTER RAO Lietuva“ yra pirmaujantis elektros rinkos dalyvis Baltijos šalyse, vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje ir sparčiai plečiantis veiklą Latvijoje bei Estijoje. „INTER RAO Lietuva“ valdo vieną didžiausių vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse, esantį Vakarų Lietuvoje. Kompanija aktyviai bendradarbiauja su partneriais Baltijos ir Šiaurės šalyse, Rusijoje, Baltarusijoje ir Lenkijoje.

„INTER RAO Lietuva“ veiklą pradėjo 2002 metais, kai Lietuvoje buvo liberalizuota elektros energijos rinka ir įteisinti nepriklausomi elektros energijos tiekėjai bei kiti atviros rinkos dalyviai. Šiuo metu įmonių grupę „INTER RAO Lietuva“ sudaro antrinės įmonės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „IRL Wind“, valdanti vėjo jėgainių parką „Vydmantai wind park“. Kompanija prekiauja vienoje didžiausių Europoje Skandinavijos elektros prekybos biržoje „Nord Pool Spot“.

2011 m. pavasarį antrinė „INTER RAO Lietuva” įmonė UAB „IRL Wind” įsigijo vieną didžiausių Baltijos šalyse veikiančių 30 MW galios vėjo jėgainių parką Lietuvoje, Kretingos rajone. Kompanija didina investicijas į žaliąją energetiką, tai vienas iš ilgalaikių „INTER RAO Lietuva“ tikslų, kurio įgyvendinimas prisideda prie taršos ir klimato kaitos prevencijos bei pirminių energijos šaltinių importo ir naudojimo mažinimo.

51 proc. „INTER RAO Lietuva” akcijų valdo Suomijos bendrovė „RAO Nordic OY“, 49 proc. akcijų priklauso Lietuvos investicinei bendrovei UAB „Scaent Baltic“. 

Daugiau informacijos:

Jacek Jan Komar,
„INTER RAO Lietuva“
Viešųjų ryšių vadovas
Tel. +370 (5) 242 11 21
Mob. +370 662 52 287
El. paštas j.komar@iterrao.lt
www.interrao.lt

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!