UAB „INTER RAO Lietuva“ elektros pardavimas 2010 metais viršijo 5 TWh

Nepriklausomo elektros energijos tiekėjo statusą turinčios UAB „INTER RAO Lietuva“, įgaliotos Rusijos energetikos kompanijos „Inter RAO JES“ atstovės Baltijos šalims, elektros pardavimo Baltijos šalyse pajamos 2010 metais siekė 744 mln. litų. Lietuvoje elektros energija buvo realizuojama per elektros biržą UAB „Baltpool“ taikant tarpusavio kompensacijų atsiskaitymo* mechanizmą, o Latvijoje pagal tiesioginius dvišalius kontraktus.
„Puikių rezultatų pasiekėme dėl unikalaus UAB „INTER RAO Lietuva“ elektros pirkimo portfelio, kuomet elektros energija vienu metu importuojama iš kelių šalių. Tokiu būdu klientams galime pasiūlyti konkurencingą kainą ir patikimą tiekimą, atitinkančius individualius vartotojo poreikius. 2010 metais „INTER RAO Lietuva“ į Baltijos šalis importavo rekordinį kiekį elektros energijos – 5,4 TWh. Tai mūsų, kaip profesionalaus, patikimo ir konkurencingo elektros tiekėjo, geriausias įvertinimas. Jei nebūtų buvę techninių ribojimų, elektros importas galėjo būti dar 20 proc. didesnis. Būtent tai ir tikimės įgyvendinti 2011 metais“, – teigia UAB „INTER RAO Lietuva“ komercijos direktorius Vidas Čebatariūnas.

Apie UAB „INTER RAO Lietuva“
UAB „INTER RAO Lietuva“ yra nepriklausomas elektros energijos tiekėjas. Šį statusą bendrovė įgijo 2002 m. Lietuvoje įsigaliojus naujam energetikos įstatymui, kuris liberalizavo elektros energijos rinką, įteisino nepriklausomus tiekėjus ir kitus atviros rinkos dalyvius. 49 proc. „INTER RAO Lietuva“ akcijų priklauso Lietuvos investicinei bendrovei UAB „Scaent Baltic“. Likusius 51 proc. akcijų valdo Rusijos „Inter RAO JES“ antrinė įmonė Suomijoje „RAO Nordic OY“. Nuo 2009 m. spalio UAB „INTER RAO Lietuva“ yra įgaliotas „Inter RAO JES“ atstovas Baltijos šalims.
* Tarpusavio kompensacijos – tai nuolaida, kai biržos dalyvių sutarta elektros energijos kaina mažesnė nei biržos kaina arba priemoka, kai biržos dalyvių sutarta elektros energijos kaina didesnė nei biržos kaina.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!