„INTER RAO Lietuva“ žengia į Estijos rinką

Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas UAB „INTER RAO Lietuva“ nuo š. m. kovo pradžios pradėjo prekiauti Skandinavijos elektros prekybos biržos „Nord Pool Spot“ Estijos kainų zonoje. Biržoje prekiaujama bendrovės į Baltijos šalis iš Rusijos importuojama elektra.

„Estijos elektros rinka nėra didelė, todėl iš pradžių ir „INTER RAO Lietuva“ planuojamos prekybos apimtis nebus stambi, vis dėlto bendrovei svarbus žingsnis į Estijos rinką, nes iki šiol prekybos čia nevykdėme. Ketiname aktyviai prekiauti elektra – ne tik parduoti, bet esant palankioms aplinkybėms ir pirkti. Mūsų bendrovė turi didelę veiklos „Nord Pool Spot“ biržoje patirtį, be to, mūsų prekė yra labai konkurencinga, todėl tikimės, kad laikui bėgant patenkinsime 15 procentų Estijos elektros energijos rinkos poreikio“, – teigia UAB „INTER RAO Lietuva“ komercijos direktorius Vidas Čebatariūnas.

UAB „INTER RAO Lietuva“ yra nepriklausomas elektros energijos tiekėjas. Šį statusą bendrovė įgijo 2002 m. Lietuvoje įsigaliojus naujam energetikos įstatymui, kuris liberalizavo elektros energijos rinką, įteisino nepriklausomus tiekėjus ir kitus atviros rinkos dalyvius. 49 proc. „INTER RAO Lietuva“ akcijų priklauso Lietuvos investicinei bendrovei UAB „Scaent Baltic“. Likusius 51 proc. akcijų valdo Rusijos „INTER RAO JES“ antrinė įmonė Suomijoje „RAO Nordic OY“. Nuo 2009 m. spalio UAB „INTER RAO Lietuva“ yra įgaliotas „INTER RAO JES“ atstovas Baltijos šalims.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!