INTER RAO Lietuva – daugiausiai pelno investuotojams uždirbusių bendrovių penketuke

Investuotojams skirtas Lenkijos interneto portalas StockWatch.pl paskelbė bendrovių, kurių akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje (GPW) ir kurios šiais metais investuotojams uždirbo daugiausiai pelno, sąrašą. Į labiausiai investuotojų dėmesio vertų bendrovių sąrašo pirmąjį penketuką pateko ir AB „INTER RAO Lietuva“, kuri dividendams skyrė praktiškai visą 2016 metais uždirbtą pelną – 10,2 mln. eurų arba 0,51 euro vienai akcijai, o dividendų pajamingumas šiemet siekė 15,3%.

StockWatch.pl atkreipia dėmesį, kad INTER RAO Lietuva 2017 metais investuotojams išmokėtas pelnas greičiausiai nėra vienkartinis veiksmas, nes bendrovė ir ankstesniais metais investuotojams mokėjo aukštus dividendus: 0,805 euro (2016 metais) ir 0,56 euro (2015 metais) vienai akcijai.

Portalas pastebi, kad iš kitų penketuke esančių didžiausio dividendų pajamingumo bendrovių auštų dividendų ateityje tikėtis greičiausiai neverta, nes šiais metais investuotojams išmokėtus dividendus lėmė iš ankstesnių metų perkeltas pelnas arba konkretūs pardavimų sandoriai.

Didžiausio dividendų pajamingumo bendrovės, kurių akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje:

  1. Yolo (buvusi P.R.E.S.C.O) – 0,67 euro akcijai – 33,97% dividendų pajamingumas;
  2. City Service SE – 0,61 euro akcijai – 25,49% dividendų pajamingumas;
  3. E-Muzyka – 0,175 euro akcijai – 21,89% dividendų pajamingumas;
  4. Poltronic – 0,014 euro akcijai – 16,22% dividendų pajamingumas;
  5. INTER RAO Lietuva – 0,51 euro akcijai – 15,28% dividendų pajamingumas.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!