Per 9 šių metų mėnesius „INTER RAO Lietuva“ uždirbo 7,4 mln. eurų

2016 metų pirmųjų devynių mėnesių veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša per šį laikotarpį uždirbusi 7,38 mln. eurų grynojo pelno, arba 4,6 mln. eurų mažiau nei per atitinkamą laikotarpį pernai.

„Trečias metų ketvirtis dėl įvairių remontų ir kitų nuo įmonės nepriklausančių priežasčių tradiciškai būna sudėtingiausias elektros energija prekiaujančioms bendrovėms. Šios aplinkybės prisidėjo prie pirmojo pusmečio rezultatus lėmusių sąlygų – mažesnę gamybą lėmusio žemo vidutinio vėjo greičio ir nestabiliai veikusių naujųjų elektros jungčių įtakos. Tačiau bendrovė sėkmingai suvaldė galimas rizikas ir pasiekė gerus rezultatus“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Bendrovės Lietuvoje parduotos elektros energijos kiekis sumažėjo nuo 2460 GWh pernai iki 2342 GWh per devynis šių metų mėnesius. Bendrovės grynasis pelnas siekė 7,38 milijono eurų, o ankstesniais metais įmonė buvo uždirbusi 11,99 milijono eurų.

Įmonė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą per 2016 m. sausį – rugsėjį  sumokėjo 17,35 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų, ir buvo 32 didžiausias mokesčių mokėtojas Lietuvoje bei antra daugiausiai mokesčių mokančių energetikos sektoriaus bendrovių. Kitas keturias pirmojo penketuko daugiausiai mokesčių mokančių energetikos sektoriaus įmonių užėmė valstybės kontroliuojamos įmonės.

Bendrovės akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Visa „INTER RAO Lietuva“ grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje, o taip pat ir vėjo jėgainių parkas Lietuvoje, per 2016 metų pirmus devynis mėnesius uždirbo 6,9 mln. eurų grynojo pelno, lyginant su 13,5 mln. eurų prieš metus.

Įmonių grupės pardavimų apimtys Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje padidėjo nuo 3152 GWh per 2015 metų sausį – rugsėjį iki 3221 GWh per atitinkamą šių metų laikotarpį.

„Lietuvoje ir Latvijoje sumažėjusius pardavimus atsvėrė daugiau parduotos elektros energijos Estijoje ir Lenkijoje, kur mūsų antrinės bendrovės sudarė daugiau sutarčių su naujais klientais. Pardavimai Lenkijoje išaugo 46 procentais, o Estijoje – net 135 procentais“, – sako G.Balčiūnas.

Antrinė AB „INTER RAO Lietuva“ įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti vėjo jėgainių parką Vakarų Lietuvoje, per pirmuosius devynis 2016 metų mėnesius į VMI sąskaitą sumokėjo 819 tūkst. eurų mokesčių.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!