„INTER RAO Lietuva“ – pirmoje vietoje tarp Varšuvos vertybinių popierių biržos bendrovių

AB „INTER RAO Lietuva“ tapo pirmąja Lietuvos įmone, kuri pateko tarp investuotojų geriausiai vertinamų Varšuvos vertybinių popierių biržos (GPW) bendrovių ir pagal dividendinį pajamingumą (dividendų ir akcijos vertės santykį) užėmė pirmąją vietą.

Lenkijos investuotojų valdomas interneto portalas Strefainwestorow.pl paskelbė artimiausiu metu dividendus planuojančių išmokėti bendrovių, kurių akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje, sąrašą ir įvardijo didžiausią dividendinį pajamingumą užtikrinusias įmones.

Pasak Strefainwestorow.pl, yra tik keturios įmonės, kurios artimiausiu metu mokės dividendus ir kurių dividendinis pajamingumas viršija 10 procentų. Į pirmąją vietą patekusios AB „INTER RAO Lietuva“ dividendinis pajamingumas siekia 18,09%, antrojoje vietoje esančios Lenkijos plieno gaminių gamintojo „Wadex“ S.A. – 14,29%, trečiąją užėmusios turto valdymo bendrovės „Private Equity Managers“ S.A. – 12,35%, ir ketvirtojoje atsidūrusios tarptautinės informacinių technologijų bendrovės „ABC Data“ S.A. – 10,66%.

Strefainwestorow.pl įvertino viso daugiau kaip 100 įmonių, kurių akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje ir kurios yra paskelbusios informaciją apie šiais metais mokamus dividendus.

Visą straipsnį lenkų kalba galite rasti: https://strefainwestorow.pl/artykuly/dywidendy/20160509/4-spolki-ktore-wyplaca-hojna-dywidende-powyzej-10 .

Pernai (2015 metais) AB „INTER RAO Lietuva“ dividendinis pajamingumas siekė 15,26 procento, įmonė uždirbo 16,1 mln. eurų grynojo pelno. 2014 metų bendrovės pelnas siekė 11,2 mln. eurų.

Per 2015 metus įmonė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 28,3 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų bei buvo trečia tarp didžiausių energetikos sektoriaus bendrovių ir užėmė 24 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!