„INTER RAO Lietuva“ mokės 0,805 euro dividendų vienai akcijai

Šiandien vykusiame AB „INTER RAO Lietuva“ akcininkų metiniame susirinkime nuspręsta dividendams skirti 16,1 mln. erų arba 0,805 euro dividendų vienai akcijai. Dividendų fiksavimo diena nustatyta 2016 m. gegužės 13 d., o pačius dividendus planuojama išmokėti gegužės 24 d.

Akcininkų susirinkimo sprendimas atitinka bendrovės valdybos teiktą pasiūlymą ir reiškia, kad beveik visas AB „INTER RAO Lietuva“ 2015 metų grynasis pelnas yra paskirstomas dividendų mokėjimui. Ši suma sudaro apie 85 procentus viso „INTER RAO Lietuva“ Grupės grynojo pelno (18,8 mln. eurų), uždirbto per 2015 metus.

“Didžiosios dalies pelno išmokėjimas akcininkams atitinka bendrovės apsibrėžtą dividendų politiką, kuri buvo pristatyta vykdant pirminį viešą akcijų platinimą 2012 metais ir kurios buvo nuosekliai laikomasi nuo pat įmonės debiuto Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Bendrovė tikisi ir artimiausiais metais toliau laikytis tokios pat dividendų politikos”, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Pernai, už 2014 finansinius metus, AB „INTER RAO Lietuva“ dividendams skyrė 11,2 milijono eurų arba 0,56 euro vienai akcijai.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!