2015 metais „INTER RAO Lietuva“ mažino pardavimų pajamas ir penktadaliu padidino vėjo parke pagamintos elektros energijos kiekį

2015 metų audituotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbusi AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad įmonė pernai Lietuvoje pardavė 6 procentais mažiau elektros energijos ir gavo 16,5 procento mažiau pajamų, tačiau daugiau uždirbo iš bendrovės valdomame vėjo jėgainių parke pagamintos elektros energijos.

Nuo veiklos pradžios geriausius rezultatus 2015-aisiais pasiekė bendrovės valdoma antrinė įmonė „Vydmantai wind park“, kuri pagamino penktadaliu (21,4 %) daugiau elektros energijos – 68,55 GWh – nei prieš metus (56,5 GWh 2014-aisiais).

„2015-aisiais bendrovės valdomas vėjo jėgainių parkas pasiekė vieną geriausių rezultatų nuo pat veiklos pradžios 2006-aisiais ir pagamino net penktadaliu daugiau elektros energijos nei ankstesniais metais. Tai lėmė ne tik didesnis nei įprasta vidutinis vėjo greitis, bet ir įmonės įdiegti nauji techniniai sprendimai“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Parduodamą elektros energiją bendrovė ne tik gamino vėjo jėgainių parke, bet ir pirko elektros biržoje „Nord Pool“ bei iš vietos gamintojų, importavo. 2015 metais įmonė Lietuvoje pardavė 3385 GWh elektros energijos (2014-aisiais – 3600 GWh), o pardavimų pajamos siekė 157,5 mln. eurų (188,7 mln. eurų 2014 metais). Pernai AB „INTER RAO Lietuva“ uždirbo 16,1 mln. eurų grynojo pelno, o prieš metus pelnas siekė 11,2 mln. eurų.

„Veiklos rezultatus teigiamai veikė ir įmonės įgyvendinta rizikų valdymo politika, kuri leido išvengti dėl galimų techninių pralaidumų su trečiosiomis šalimis ribojimų galinčių kilti potencialių praradimų, ir išsaugoti energetikos sektoriuje veikiančioms įmonėms įprastus veiklos rodiklius“, – teigia G. Balčiūnas.

Įmonės EBITDA rodiklis pernai buvo 19,5 mln. eurų, o prieš metus jis buvo 13,6 mln. eurų. 2015 metais bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 18,8 milijonus eurų,  įmonė per metus sumokėjo 2,7 mln. eurų pelno mokesčio.

Per 2015 metus bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 28,3 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų bei buvo trečia tarp didžiausių energetikos sektoriaus bendrovių ir užėmė 24 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše.

2015 metų audituotus konsoliduotus veiklos rezultatus per Varšuvos vertybinių popierių biržą paskelbė ir visa „INTER RAO Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso ir antrinės bendrovės „INTER RAO Latvia“, „INTER RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“.

Grupė pranešė 2015 metais visose veiklos šalyse pardavusi 4273 GWh elektros energijos (2014 metais  – 4374 GWh) ir gavusi 186,7 mln. eurų pajamų (210,4 mln. eurų prieš metus).

Didžiausias elektros energijos pardavimų augimas fiksuotas Lenkijoje, kur įmonės parduotos elektros kiekis pasiekė 254 GWh ir buvo penkis kartus didesnis nei 2014 metais (51 GWh). Naujai pradėjusi veikti elektros energijos jungtis tarp Lietuvos ir Lenkijos šiems rezultatams įtakos neturėjo, nes visą Lenkijoje parduodamą elektros energijos kiekį bendrovė „IRL Polska“ įsigyja Lenkijos vietos rinkoje.

Grupės EBITDA rodiklis pernai pasiekė 25,3 mln. eurų (17,8 mln. eurų prieš metus), o grynasis pelnas siekė 18,8 mln. eurų.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!