INTER RAO Lietuva akcijos – pelningiausios Europos dividendinių akcijų sąraše

AB INTER RAO Lietuva akcijos įvardijamos kaip vienos pelningiausių dividendinių akcijų Europoje ir JAV. Tokią informaciją skelbia solidžiausias Lietuvos verslo dienraštis „Verslo žinios“.

INTER RAO Lietuva Europos dividendinių akcijų sąraše užima pirmąją vietą, o prognozuojamas įmonės 12 mėnesių dividendų pajamingumas siekia 11,86 proc. Antrąją ir trečiąją vietas dalinasi Prancūzijos bendrovė Neopost ir Olandijos įmonė Royal Dutch Shell, kurių prognozuojamas pajamingumas sudaro atitinkamai 8,41 ir 6,39 procento. Sąrašo penketuką užbaigia Švedijos bendrovė TeliaSonera ir Didžiosios Britanijos įmonė BP, kurių dividendų pajamingumas siekia atitinkamai 5,91 ir 5,89 procento.

Pagal AB INTER RAO Lietuva akcininkų sutartį yra numatyta, dividendams išmokėti kasmet turėtų būti skiriama ne mažiau nei 70% atitinkamų metų grynojo pelno, nebent įmonės Valdyba, vadovaudamasi bendrovės interesais ir patvirtindama metinę investicijų programą, nuspręstų, kad bendrovė turėtų atitinkamų metų grynąjį pelną investuoti.

Dosniausių dividendus mokančių kompanijų JAV ir Europoje sąrašą dienraščiui parengė UAB FMĮ „Orion Securities“ analitikai, kurie susitemino turimus duomenis.

Atkreipiamas dėmesys, kad į sąrašą buvo įtrauktos ne absoliučiai pelningiausios dividendinės įmonės, bet tik tos, kurios yra pakankamai likvidžios ir atitinka kapitalizacijos kriterijus.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!