„INTER RAO Lietuva“ skelbia 2014 metų I ketvirčio rezultatus

2014 metų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad bendrovės pajamos, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 29 procentais, o bendrasis pelnas augo 8 procentais.

Atsižvelgdama į pernai rinkoje susiklosčiusią situaciją, bendrovė šiemet įgyvendino veiksmingą rizikų valdymo politiką. Dėl galimų elektros energijos importo iš trečiųjų šalių apribojimų buvo sumažintas metinių sutarčių, pagal kurias elektros energija yra parduodama vartotojams, pramonės įmonėms ir kitiems nepriklausomiems elektros energijos tiekėjams, kiekis. Pajamos mažėjo ir dėl neįprastai šiltos žiemos susiformavusios žemesnės elektros energijos kainos rinkoje. Tačiau sėkmingi įmonės veiklos optimizavimo sprendimai lėmė, kad net ir mažėjant pajamoms bendrovės pelningumas išliko stabilus“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

AB „INTER RAO Lietuva“ pajamos 2014 metų sausio – kovo mėnesiais siekė 135,3 mln. litų ir, lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus, buvo 29 procentais mažesnės. Bendrovės bendrasis pelnas, lyginant su 2013 metų pirmuoju ketvirčiu, augo 8,1 procentu, o grynasis pelnas siekė 10,4 mln. litų.

Per pirmuosius tris 2014 metų mėnesius bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 23,9 mln. litų mokesčių ir užėmė 19 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše bei buvo penkta tarp energetikos sektoriaus bendrovių.

2013 metų III ketvirtį bendrovė buvo patyrusi 15,7 mln. litų grynojo nuostolio, o IV ketvirtį uždirbo 3,5 mln. litų grynojo pelno.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!