„INTER RAO Lietuva“ per pirmuosius devynis šių metų mėnesius sumokėjo daugiau kaip 75 mln. litų mokesčių

Pirmaujantis elektros rinkos dalyvis Baltijos šalyse ir vienas didžiausių nepriklausomų elektros energijos tiekėjų Lietuvoje AB „INTER RAO Lietuva“ per pirmuosius devynis 2013 metų mėnesius sumokėjo 75,72 mln. litų mokesčių ir kitų įmokų.

Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše „INTER RAO Lietuva“ užima septynioliktą vietą tarp visų šalies įmonių ir yra penkta tarp energetikos sektoriaus bendrovių.

Tarp didžiausių energetikos sektoriaus mokesčių mokėtojų pateko ir grupės įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti 30 MW vėjo elektrinių parką Vakarų Lietuvoje – bendrovė per devynis šių metų mėnesius sumokėjo 2,854 mln. litų mokesčių ir užėmė aštuonioliktą vietą tarp daugiausiai mokesčių mokančių energetikos bendrovių.

„Džiaugiamės, kad planingai vykdydami įmonės veiklą įgyvendinome visus suplanuotus projektus, sumokėjome mokesčius ir esame daugiausiai mokesčių mokančių Lietuvos įmonių dvidešimtuke, o tarp energetikos sektoriaus bendrovių – ir penketuke. Tai rodo sėkmingą įmonės veiklą ir jos realų indėlį į viešuosius valstybės finansus. Esame stabiliai veikianti įmonių grupė ir sumokami mokesčiai tai atspindi“, – sako Giedrius Balčiūnas, „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Į didžiausių mokesčių mokėtojų dvidešimtuką „INTER RAO Lietuva“ patenka pastaruosius keletą metų.

Šiuo metu AB „INTER RAO Lietuva“, laikydamasi prisiimtų įsipareigojimų, pratęsia ir sudaro naujas sutartis su elektros energijos vartotojais – juridiniais asmenimis. Taip pat yra paskelbusi, kad šiais metais jau pratęsė iki šiol galiojusias arba sudarė naujas elektros energijos tiekimo sutartis su UAB „MAXIMA LT“, akcinėmis bendrovėmis „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Lietuvos paštas“, prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ valdančiomis įmonėmis.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!