„INTER RAO Lietuva“ neteko ketvirtadalio pajamų, tačiau dirbo pelningai

2014 metų pirmųjų šešių mėnesių veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša, kad bendrovės pajamos sumažėjo 25,8 procento, tačiau įmonė per šį laikotarpį dirbo pelningai.

„Atsižvelgdama į pernai rinkoje susiklosčiusią situaciją ir pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, bendrovė balandžio – birželio mėnesiais įgyvendino jau anksčiau pradėtą veiksmingą rizikų valdymo bei pardavimų struktūros pertvarkos politiką. Šie savalaikiai sprendimai lėmė pajamų mažėjimą, tačiau leido įmonei sumažinti tikimybę patirti ženklių nuostolių ir išsaugoti stabilų pelningumą. Tokios rizikų valdymo politikos laikysimės ir toliau, siekdami gerų veiklos rezultatų“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Per 2014 metų pirmąjį pusmetį AB „INTER RAO Lietuva“ pajamos siekė 271,9 mln. litų, o prieš metus, per tą patį laikotarpį, įmonė buvo gavusi 366,4 mln. litų pajamų.

Per antrąjį šių metų ketvirtį bendrovė uždirbo 7,8 procento daugiau grynojo pelno, nei per tą patį laikotarpį 2013 metais, atitinkamai 7,6 ir 7,1 mln. litų. Per pirmus šešis šių metų mėnesius įmonės grynasis pelnas, lyginant su analogišku 2013 metų laikotarpiu, augo 11,1 procento ir siekė 18 mln. litų. Pernai AB „INTER RAO Lietuva“ per pirmus šešis metų mėnesius buvo uždirbusi 16,3 mln. litų grynojo pelno.

Per 2014 metų pirmuosius šešis mėnesius bendrovė į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo 42,9 mln. litų mokesčių ir kitų įmokų bei užėmė 25 vietą VMI sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše ir buvo penkta tarp energetikos sektoriaus bendrovių.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!