Pelningai dirbusi INTER RAO Lietuva mažino pardavimus Lietuvoje ir Latvijoje, bet didino Estijoje ir Lenkijoje

2015 metų II ketvirčio veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša per šį laikotarpį uždirbusi 3 mln. eurų, arba beveik 0,8 mln. eurų daugiau nei per atitinkamą laikotarpį pernai.

„Gebėjimas lanksčiai reaguoti į kintančias rinkos sąlygas leido įmonei išlikti pelningai net ir mažėjant elektros energijos pardavimų Lietuvoje apimtims ir kainoms“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Per 2015 metų balandį – birželį AB „INTER RAO Lietuva“ uždirbo 3 milijonus eurų grynojo pelno, lyginant su 2,2 milijonais eurų, uždirbtų per tą patį laikotarpį 2014-ais metais.

Per 2015 metų II ketvirtį bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 3,5 milijono eurų, o ankstesniais metais įmonė buvo uždirbusi 2,7 milijono eurų iki mokesčių.

Per 2015 metų I pusmetį AB „INTER RAO Lietuva“ uždirbo 7,1 mln. eurų grynojo pelno arba 1,9 mln. eurų daugiau nei prieš metus (5,2 mln. eurų per 2015 metų sausį – birželį).

Visa „INTER RAO Lietuva“ grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje, o taip pat ir vėjo jėgainių parkas Lietuvoje, per 2015 metų II ketvirtį pasiekė 3,5 mln. eurų grynojo pelno (2 mln. eurų prieš metus), o pelningumas per šių metų pirmąjį pusmetį siekė beveik 8,6 mln. eurų, lyginant su 5,9 mln. eurų pernai.

„Lietuvoje ir Latvijoje sumažėjusius pardavimus kompensavo didesni parduotos elektros energijos kiekiai Estijoje ir, ypač, Lenkijoje. Savalaikiai pasikeitimai pardavimų struktūroje ir gebėjimas diversifikuoti pardavimų portfelį tarp šalių sudarė sąlygas įmonių grupei veikti efektyviau ir siekti geresnių veiklos rezultatų“, – sako G.Balčiūnas.

2015 metų II ketvirtį bendrovė išliko trečioje vietoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų tarp energetikos bendrovių sąraše ir buvo 24-ta tarp visų didžiausių Lietuvos mokesčių mokėtojų. AB „INTER RAO Lietuva“ į VMI sąskaitą sumokėjo 14,6 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų. Dar beveik 0,5 milijono eurų mokesčių į VMI sąskaitą sumokėjo ir antrinė bendrovės įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti vėjo jėgainių parką Vakarų Lietuvoje.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!