AB INTER RAO Lietuva pardavė mažiau, tačiau dirbo pelningai

2015 metų III ketvirčio veiklos rezultatus skelbianti AB „INTER RAO Lietuva“ praneša per šį laikotarpį Lietuvoje pardavusi 14 procentų (144 GWh) mažiau elektros energijos, tačiau uždirbusi 4,8 mln. eurų grynojo pelno.

„Trečiasis metų ketvirtis tradiciškai būna sudėtingiausias laikotarpis nepriklausomiems elektros energijos tiekėjams. Tačiau šiemet įmonei pavyko įvertinti ankstesnių metų patirtis ir sėkmingai įgyvendinti įmonės rizikų valdymo politiką. Lanksčiai reaguodami ir priimdami savalaikius sprendimus sugebėjome pasiekti daug geresnių rezultatų net ir mažėjant elektros energijos pardavimų Lietuvoje apimtims bei kainoms“, – sako Giedrius Balčiūnas, AB „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius.

Per 2015 metų liepą – rugsėjį AB „INTER RAO Lietuva“ įmonė Lietuvoje pardavė 881 GWh elektros energijos, lyginant su 1025 GWh pardavimais prieš metus. Bendrovė per III metų ketvirtį uždirbo 4,8 milijonus eurų grynojo pelno, o pelnas per atitinkamą laikotarpį 2014-ais metais siekė 2,4 mln. eurų.

2015 metų III ketvirtį bendrovės pelnas prieš mokesčius buvo 5,7 mln. eurų, o bendrasis pelnas – 6,8 mln. eurų.

Varšuvos vertybinių popierių biržoje kotiruojama AB „INTER RAO Lietuva“ taip pat paskelbė ir konsoliduotus visos įmonių grupės, kuriai priklauso antrinės bendrovės Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje, o taip pat ir vėjo jėgainių parkas Lietuvoje, 2015 metų devynių mėnesių veiklos rezultatus.  2015 metų sausio – rugsėjo mėnesiais visos įmonių grupės pardavimo pajamos smuko beveik 13 procentų (20-čia mln. eurų) iki 136,7 mln. eurų, tačiau grynasis pelnas siekė 13,5 mln. eurų.

„Pardavimo pajamos ir apimtys Lietuvoje ir Latvijoje mažėjo, tačiau Estijoje ir, ypač, Lenkijoje elektros energijos pardavėme daugiau. Prie teigiamų rezultatų prisidėjo ir didesnis vėjo greitis regione, kuris leido pagaminti daugiau elektros energijos grupės vėjo jėgainių parke. Visos įmonių grupės veiklos pelningumą išlaikyti leido pardavimo veiklos plėtra ir diversifikavimas kitose šalyse, o taip pat ir toliau vykdomi pakeitimai pardavimų struktūroje“, – sako G.Balčiūnas.

2015 metų III ketvirtį bendrovė išliko trečioje vietoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sudarytame didžiausių mokesčių mokėtojų tarp energetikos bendrovių sąraše ir buvo 25-ta tarp visų didžiausių Lietuvos mokesčių mokėtojų. AB „INTER RAO Lietuva“ per 2015 metų pirmus devynis mėnesius į VMI sąskaitą sumokėjo 21,07 mln. eurų mokesčių ir kitų įmokų. Dar daugiau kaip 0,7 milijono eurų mokesčių į VMI sąskaitą sumokėjo ir antrinė bendrovės įmonė UAB „Vydmantai wind park“, valdanti vėjo jėgainių parką Vakarų Lietuvoje.

Dalinkitės socialiniuose tinkluose

Naujienlaiškis

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate susipažinę su Bendrovės interneto svetainėje skelbiamomis Jūsų asmens duomenų tvarkymo sąlygomis (AB „INTER RAO Lietuva“ duomenų privatumo politika).

Pateikdami savo asmens duomenis Jūs patvirtinate savo sutikimą, kad Bendrovėje Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi teikiant Jums paslaugas bei atsakant į Jūsų pateiktus klausimus bei sprendžiant kylančias problemas.

Kartu Jūs patvirtinate, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi, o Bendrovė nėra atsakinga už Jūsų pateiktų perteklinių duomenų tvarkymą.

Palaukite...

Ačiū!